JA, ik wil mijn auto wel veilen :

 

Hieronder beschrijven wij hoe dit alles werkt.

 

1. Contact

 

Neem contact met ons op via e-mail (info@wij-veilen-uw-auto.be) of doe dit met ons contactformulier

Naast je gegevens horen we hier al graag welk voertuig u wenst te veilen (vermeld graag de belangrijkste informatie zoals type, bouwjaar, km-stand, schade,... ) en wat de prijs is die u eventueel wenst.

Heb je nog bijkomende vragen kun je deze ook hier kwijt.

Wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vragen.

2. Afspraak 

Wanneer U beslist om op deze dienst in te gaan maken wij graag een afspraak waar het volgende gebeurt :

- Wij nemen foto's van uw wagen en maken samen met U een gedetailleerde beschrijving van het voertuig.

Meerdere zaken verhogen de waarde van uw voertuig en raden we aan indien mogelijk, maar zijn geen verplichting :

Gereinigd (buiten en binnen) , extra velgenset , Technisch gekeurd voor verkoop , ...

Breng ons  op de hoogte van gekende mankementen, wanneer dit wordt verzwegen kan dit gevolgen hebben voor de afhandeling.

- We bespreken met u de verdere afhandeling gevolgd door ondertekening overeenkomst.

U heeft de keuze om de wagen tot verkoop bij ons in consignatie te laten of deze terug mee te nemen. Wanneer u beslist de wagen niet in consignatie te laten, moet u wel rekening houden dat de wagen op het moment van de kijkdag van de veiling ( zie hieronder) aanwezig dient te zijn. Hou er ook rekening mee dat de wagen vanaf het moment dat deze in onze veiling online staat en gedurende het tijdsverloop van de veiling ( ca 2-3 weken) niet zelf mag worden verkocht. Bijkomende schade en/of gebreken dienen ons ook onmiddellijk te worden meegedeeld.

3. Veiling van uw voertuig

Het verloop van de veiling kent meerdere stappen

- Uw voertuig wordt online geplaatst in de veiling met voldoende foto's en beschrijving. Hier wordt ook het moment bepaald wanneer geïnteresseerden uw wagen kunnen komen inspecteren/bekijken alsook wanneer de veiling afloopt.

- Gedurende ca 2-3 weken staat uw wagen te koop tegen opbod. Wij werken hiervoor samen met www.Openbare-Verkopen.be 

 Tot de meegedeelde deadline kunnen meer dan 160.000 geregistreerde kopers ( zowel particulieren, garagehouders, firma's, opkopers,...) hun bod uitbrengen. U kan dit zelf online opvolgen.

- Bij het aflopen van de deadline ontvangt de hoogste bieder een bevestiging van voorlopige toewijzing ( meer over de werkwijze en de voorwaarden van het veilinghuis vindt U op hun website )

 

4. Afhandeling

Wij nemen de dag na afloop van de veiling contact met U op en delen U het hoogste bod mee.

- Hier heeft u een laatste keuze om het bod te aanvaarden of te weigeren.

U aanvaardt het bod :

De koper wordt op de hoogte gebracht dat zijn bod werd aanvaard, waarna hij een betaal-uitnodiging ontvangt, alsook een datum en tijdstip wanneer hij zijn aankoop kan ophalen. De wagen wordt pas meegegeven na volledige betaling.

Na 2 weken zal u uitgenodigd worden om uw verkoopfactuur aan het veilingshuis over te maken. Hierna zal het veilingshuis u rechtstreeks uitbetalen, meestal binnen de maand na afloop veiling. Deze tijds-buffer dient enerzijds om alle administratie in orde te maken, de koper de tijd te geven zijn aankoop op te halen, alsook om verzwegen mankementen uit te sluiten.

 

U aanvaardt het bod niet of er werd geen bod uitgebracht :

Indien er geen bod werd uitgebracht, kan U uw wagen op afspraak terug ophalen. Er worden geen kosten aangerekend.

Wanneer er wel een bod werd uitgebracht maar dit door u wordt geweigerd:

- Wanneer het bod  volgens onze mening inderdaad veel lager dan de marktwaarde ligt, worden er geen kosten aangerekend en kan U uw wagen op afspraak terug ophalen.

- Echter wanneer het bod volgens onze mening representatief is naar de marktwaarde van het aangeboden voertuig , maar u het bod toch weigert, wordt er U een forfaitair bedrag van 242€ BTWinclusief in rekening gebracht. Dit bedrag staat in voor de door ons geleverde prestaties zoals fotoreportage, aanbieding online bieding, stockage, ...

 

In het uitzonderlijke geval dat er een bod werd uitgebracht en aanvaard, maar de koper zijn aankoopverplichtingen niet nakomt, worden er u uiteraard geen kosten aangerekend. Er kunnen echter ook geen verdere rechten worden afgedwongen met betrekking tot het ontvangen bod. Wanneer dit het geval is zullen wij u zo snel mogelijk contacteren om het verdere verloop te bepalen.

WIJ-VEILEN-UW-AUTO.be biedt enkel een dienst , de feitelijke verkoop vindt plaats via openbare-verkopen.be